Maskiner og utstyr for lasergravering

Hvordan fungerer en graveringslaser?

Laserkilden i en laserkuttemaskin produserer en kraftig og konsentrert lysstråle som har nok energi til å varme opp og fordampe materialet.

Laseren er berøringsfri og merker alle typer materialer raskt og tydelig med høy nøyaktighet. Noe som gjør den enklere å håndtere enn mekanisk gravering.

Kontakt oss

Stort utvalg av laserkuttere og maskiner for lasergravering

Vi tilbyr forskjellige løsninger tilpasset ditt behov. Vi har lasermaskiner basert på fire forskjellige laserkilder med hver sine egenskaper, CO2, Fiber, Green, samt vår egenutviklede Hybrid (DPSS) laser.

I tillegg leverer vi tre typer maskiner kombinert med de nevnte laserkildene. Se våre graveringsmaskiner for modeller beregnet for integrasjon, frittstående arbeidsstasjoner og desktop modeller.

Stor lasermerker for større graveringLasergravering for mindre gravering av blant annet QR-koderMindre standalone graveringsmaskiner

Hva brukes lasergravering og laserkutting til?

Lasere arbeider uten mekanisk slitasje eller påvirkning av emnet som skal merkes. Laser passer dermed nesten for all type produksjon, alt fra estetisk pen merking på edle metaller, til ultra rask «on-the-fly» merking i produksjonsmiljø. Dette gjør det enklere med både lasermerking på metall og gravering av stål.

De fleste lasermerketeknikker bruker ikke kjemikalier, skjære / kjøleolje eller andre tilsetninger. Du kan oppnå tre forskjellige effekter med lasergravering, termisk merking i overflaten, fjerning av materiale eller fjerning av overflatelag.

Laserskjærer / Laserkutter

Enten du søker etter en laserskjærer for presisjonsgravering eller for å skape intrikate former og mønstre, kan du stole på våre maskiner for løsninger som gir deg gode resultat. Utforsk vårt utvalg av laserskjæremaskiner i dag, og opplev den optimale kombinasjonen av avansert teknologi og optimal ytelse for dine prosjekter. Vi leverer laserskjærer og laser kutter for materialer som plast, tre, papir, glass, skinn, stein og mye mer.

Lasegraveringsmaskin: Utforsk ulike muligheter

Enten du er en gullsmed som ønsker å legge til personlig preg på smykker, en låsesmed som skal lage skilt eller merke låssylindere og systemnøkler, en dele-merking spesialist som trenger nøyaktig sporbarhet, en skiltgravør som ønsker å produsere profesjonelle skilt, eller en industribedrift som trenger presis teknisk merking, vil våre lasergraveringsmaskiner møte dine behov med presisjon og pålitelighet. Utforsk det brede spekteret av muligheter er lasergraveringsmaskin tilbyr, og kontakt oss gjerne ved behov eller eventuelle spørsmål her.

C02- og fiberlaser

Denne omfattende laserbordserien er perfekt tilpasset for enhet, små serier eller batchproduksjoner. Laser graver og skjær i en rekke materialer (metall, plast, tre, papir, glass, skinn, gummi, stein og mange flere) takket være de 2 tilgjengelige laserkildene: CO2 og fiber.

Bruken av laser til gravering

Enten du er en uavhengig ekspressgravør og trenger en liten lasergravemaskin, eller en nasjonal nettbedriftsleder med høye produktivitetskrav, har Gravotech svaret på ditt behov. Et bredt utvalg av tilbehør er tilgjengelig for å fullføre din laserløsning, som for eksempel en roterende enhet for å gravere langs en sirkulær gjenstand, skjærebord eller innebygd kamera. Laser gravering brukes til ett bredt spekter av løsninger.

Avtrekk er viktig

Når laseren brukes til å merke, gravere og skjære i forskjellige materialer, utvikles det gass, damp og støvpartikler som spres inne i maskinen. Graden av forurensning, og om gassene / partikler kan klassifiseres som skadelige ved innånding, avhenger av materialet som graveres eller skjæres. Man kan ikke utelukke at oksider av grunnmaterialet frigis, sammen med forskjellige skadelige gasser, som klor, benzen og fosgener. Et avtrekk er derfor viktig for å kunne ha en maskin med langvarig levetid. 

Maskinens levetid

Den høye temperaturen som oppstår fører til at gassen i nærheten av fokuspunket slår opp mot linsen og forurenser denne. Dette fører til matting / fastbrenning av smuss som lager arr i fokuslinsen som raskt svekker effekten på laseren. Luftbårne partikler kan også forårsake problemer for laseren dersom de ikke ventileres ut av kabonettet, med tap av nøyaktighet og effekt som resultat.

Filtersystemer

Den beste metoden for å unngå problemer med avgasser og støv, er å fjerne luftbåren forurensning så raskt og fullstendig som mulig ved bruk av et filtreringssystem. Alle våre lasermaskiner tilbys med et tilpasset filltersystem som gjør denne prosessen enklere. 

KONTAKT OSS!

Send melding eller ring 67 17 82 00

    Logg inn

    Direkte innlogging:

    HVA SER DU ETTER?